Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

KIA MOTORS darovala 30 000 EUR obci Zborov nad Bystricou na opravu zničeného mostu

KIA MOTORS darovala 30 000 EUR obci Zborov nad Bystricou na opravu zničeného mostu

Zborov nad Bystricou - Dňa 06.03.2012 v obci Zborov nad Bystricou prijali návštevu zo spoločnosti KIA MOTORS Žilina, v zastúpení viceprezidenta spoločnosti pána Kyo Man Song s delegáciou za účelom pomoci pri obnove a rekonštrukcií poškodených mostov, ktoré boli zničené a poškodené dňa koncom februára následkom živelnej pohromy v podobe silných ľadových krýh.

Viceprezident Kyo Man Song odovzdal starostovi obce Jurajovi Hlavatému finančné prostriedky formou darovacej zmluvy vo výške 30 000 €. Tieto mosty slúžili ako spojnice ľudí k pozemkom, chatám a cyklotrase, ktorá bude slúžiť k cestovnému ruchu v Mikroregióne Bystrickej doliny prostredníctvom projektu Zlepšenie dopravnej dostupnosti na poľsko-slovenskom pohraničí.
Starosta obce úprimné poďakoval zástupcom spoločnosti KIA MOTORS za ich láskavosť a ochotu pomôcť. Sme veľmi radi, že sú ešte medzi nami ľudia, ktorí majú srdce na správnom mieste. Nesmierne si vážime každú pomoc, ktorá dokáže zmierniť následky škôd spôsobené rozbúrenou riekou. Je neuveriteľné, čo voda v osudnú sobotu spôsobila." povedal Hlavatý.

Starosta Juraj Hlavatý žiada o pomoc s poškodenými mostmi vládu SR i premiérku

18 kilogramov trhaviny použili na odstrel ľadovej zátarasy

Video: Na Kysuciach sa pohli ľady. V Zborove nad Bystricou strhla prívalová vlna most

Video: Situácia s ľadovými kryhami na rieke Kysuca v Čadci sa dočasne stabilizovala

Video: Na Kysuciach sa pohli ľady. V Zborove nad Bystricou strhla prívalová vlna most


Vytvorené: 12.03.2012