Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Belgický ovčiak z Kysúc na majstrovstvách sveta v Taliansku najlepší zo slovenskej výpravy

Belgický ovčiak z Kysúc na majstrovstvách sveta v Taliansku najlepší zo slovenskej výpravy

Krásno nad Kysucou 15.05.2012 - Nebýva zvykom, že Kysuce či samotné Slovensko preslávi vo svete psík, no jeden z Krásna nad Kysucou robí dobré meno Kysuciam a radosť svojmu pánovi. Po víťazstve na Majstrovstvách Slovenska belgických ovčiakov v októbri 2011 v Malom Lapáši sa Miroslav Trauer z Krásna nad Kysucou a jeho pes belgický ovčiak (Malinois) Axell Bohemia Atevy zúčastnil v dňoch 02.- 06.05.2012 Majstrovstiev sveta belgických ovčiakov v Taliansku neďaleko Ríma.

Do finále z 13. miesta

Po prvom kole sa prebojovali do finále so ziskom v jednotlivých disciplínach stopa 95 bodov, obrana 93 bodov, poslušnosť 89 bodov z charizmatického 13. miesta. Vo finále sa šťastie rozhodlo vybrať svoju daň a za obranu 90,5 bodov, za poslušnosť 89 bodov obsadili konečné 19. miesto z 83 pretekárov z celého sveta. Určite ide o výrazný úspech v športovej kynológii, kde obidvaja potvrdili svoje kvality tým, že po 2- krát na majstrovstvách sveta skončili najlepšie zo slovenskej výpravy.

Hovorí sa: „ Do tretice všetko dobré!“ Oni na to majú. My to vieme, oni to vedia, už stačí, aby si to uvedomilo aj športové šťastie.
Čo sa šťastia v súťaži týka, trošku tam chýbalo..., ale na priateľov a sponzorov ho bolo opäť dostatok. Za možnosť reprezentovať seba, mesto Krásno nad Kysucou ako aj Slovensko srdečná vďaka a obrovský kus zásluhy patrí priateľom a sponzorom: Materský klub chovateľov belgických ovčiakov, Ladislav Stein z Košíc, Ing. Peter Lariš z Čadečky, Ing. Juraj Lahuta, Stanislav Pustaj, Ladislav Zelenka, Milan Gašperák - všetci z Krásna nad Kysucou, Ján Hanuliak z Čadce, Juraj Kuvik zo Žiliny a mesto Krásno nad Kysucou. Veľké ďakujem patrí všetkým, čo fandili a držali palce.

A. Trauerová, -sH-

Súvisiace články:


Fotogaléria k článku :

m-trauer-a-belgicky-ovciak-2012-9.jpg
m-trauer-a-belgicky-ovciak-2012-8.jpg
m-trauer-a-belgicky-ovciak-2012-7.jpg
m-trauer-a-belgicky-ovciak-2012-6.jpg
m-trauer-a-belgicky-ovciak-2012-5.jpg
m-trauer-a-belgicky-ovciak-2012-4.jpg
m-trauer-a-belgicky-ovciak-2012-3.jpg
m-trauer-a-belgicky-ovciak-2012-2.jpg
Vytvorené: 15.05.2012