Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Kysucké múzeum v Čadci pripravuje Perníkové Vianoce

Kysucké múzeum v Čadci pripravuje Perníkové Vianoce

Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravuje súťažnú výstavu o najkrajšie zdobené vianočné perníky - Perníkové Vianoce. Vyzdobené diela bude možné vidieť vo výstavných priestoroch kaštieľa v Radoli od 10. decembra 2008 do 10. januára 2009. Cieľom výstavy je prezentácia súčasnej pernikárskej produkcie a spôsobu zdobenia perníkov z medovníkového cesta (betlehemy, zvončeky, rôzne iné vianočné motívy ako i drobné pečivo) v čase Vianoc.

Zdobenie perníkov sa bude konať priamo vo výstavných priestoroch radoľského kaštieľa dňa 7. decembra 2008 o 13.00 hod. Účastníci podujatia si prinesú upečené nezdobené perníkové výrobky, ozdobia ich podľa svojho vkusu a hotové ozdobené vianočné výtvory budú tvoriť výstavu Perníkové Vianoce. Návštevníci sa popasujú s neľahkou úlohou a to vybraním najkrajšieho ozdobeného vianočného perníka, ktorého autor získa hodnotnú cenu.

Obraciame sa na všetkých pernikárov s prosbou o účasť na pripravovanej výstave a na tvorcov i návštevníkov sa srdečne tešíme. Prosíme Vás, aby ste nám Vašu účasť potvrdili návratkou, ktorú zašlite do 20. novembra 2008 na adresu: Kaštieľ Radoľa 023 36 Radoľa. Svoju účasť môžete oznámiť i telefonicky na číslo 041/421 25 05, alebo e-mailovou adresou kastiel@kysuckemuzeum.sk 

Veronika Šarlinová
vedúca Správy Kaštieľa Radoľa


Vytvorené: 06.11.2008 | Čitateľov: 4556