Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

V Kysuckom Novom Meste 6 kandidátov na primátora

V Kysuckom Novom Meste 6 kandidátov na primátora

Kysucké Nové Mesto 27.10.2010 - O primátorské kreslo v Kysuckom Novom Meste budú v novembrových komunálnych voľbách súperiť piati muži a jedna žena. S podporou politických strán kandidujú 52-ročný riadiaci pracovník Vladimír Macášek (Smer-SD) a 39-ročný živnostník Branislav Neslušan (SNS). Ako nezávislí chcú uspieť 58-ročný súčasný primátor Ján Hartel, 53-ročný podnikateľ Anton Kopásek, 47-ročný právnik Milan Očko a 29-ročná právnička Andrea Ondreášová.

O 19 poslaneckých stoličiek sa v šestnásťtisícovom Kysuckom Novom Meste uchádza 81 kandidátov, z nich 48 nominovali politické strany a 33 je nezávislých. Najviac, deväť kandidátov nominovala strana Smer-SD, po osem kandidátov postavili SDKÚ-DS a ĽS-HZDS, sedem ľudí v zozname kandidátov bude mať SNS, šesť koalícia KDH - OKS, štyroch SaS, po dvoch KSS a Strana zelených Slovenska a po jednom kandidátovi nominovali Slovenská ľudová strana a Nová demokracia. V meste s viac ako 12-tisíc oprávnenými voličmi určili pre nasledujúce volebné obdobie osem volebných obvodov.

Pred štyrmi rokmi sa o post primátora Kysuckého Nového Mesta uchádzali štyria kandidát i- Ján Hartel (nezávislý), Milan Očko (ĽS-HZDS), Peter Ciml (nezávislý) a Marko Vojsovič (nezávislý). V roku 2006 prišlo k volebným urnám 47 percent z 12 584 oprávnených voličov, úradujúci primátor Ján Hartel dostal takmer polovicu všetkých hlasov, druhého Milana Očka podporilo 43 percent voličov.

SITA


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 27.10.2010