Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Zoznam 21 zrušených a obmedzených spojov na tratiach z Čadce smer Makov, Skalité a Mosty u Jablunkova

Zoznam 21 zrušených a obmedzených spojov na tratiach z Čadce smer Makov, Skalité a Mosty u Jablunkova

Čadca 17.03.2011 - Program revitalizácie železničných spoločností, ktorý vláda schválila na stredajšom zasadnutí s pripomienkami, počíta v priebehu troch rokov s uvoľnením okolo 5 tis. pracovníkov a dosiahnutím ich vyrovnaného hospodárenia. Zmena by mala začať platiť ako mimoriadna úprava grafikonu najskôr od 1. mája," uviedol hovorca ZSSK Alexander Buzinkay. Ide o súčasť opatrení v rámci programu revitalizácie troch štátnych železničných spoločností, o ktorom by vláda mohla rokovať na najbližšom zasadnutí.

Prezentované tvrdenia o nerušení tratí sú nepravdivé

Pripravované rušenie a obmedzovanie vlakov je menšie oproti pôvodným plánom osobného železničného dopravcu. Spoločnosť predtým plánovala úplne zrušiť 374 vlakových spojov, čiastočne zrušiť 74 vlakov v určitom úseku jazdy a obmedziť 36 vlakových spojov na niektoré dni v týždni. Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Figeľ (KDH) zdôvodnil nevyhnutnosť prijatia revitalizačného programu pre železničné spoločnosti ich neúnosnou a ďalej neudržateľnou ekonomickou situáciou. Ján Figeľ (KDH) tak dementoval zverejnené informácie jeho straníckeho kolegu a primátora mesta Čadca Milana Guru (KDH), ktoré zverejnili na internetovej stránke, a v mestských novinách Čadčan s vyjadrením, že "...že sa žiadna z tratí rušiť nebude a obmedzia sa len niektoré".

REALITA JE VŠAK ÚPLNE INÁ

Prinášame vám zoznam konkrétnych spojov, ktoré sa Železničná spoločnosť Slovensko, a.s rozhodla upraviť, resp. zastaviť. Zoznam nám 17.03.2011 ochotne a ústretovo poskytol hovorca ZSSK Alexander Buzinkay :

Poznámka : Červenou farbou sú označené spoje, ktorých prevádzka bude zastavená 

Informačný servis k téme :


Súvisiace kategórie článkov :

Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 17.03.2011