Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Kysucká knižnica bola v havarijnom stave. Projekt rekonštrukcie brzdí verejné obstarávanie

Kysucká knižnica bola v havarijnom stave. Projekt rekonštrukcie brzdí verejné obstarávanie

Čadca 16.03.2012 - Kysucká knižnica v Čadci sa kvôli mrazom, ktoré vyčíňali počas tohtoročnej zimy už viac ako mesiac borí s problémom vykurovania. V dôsledku nízkych teplôt zamrzli v knižnici rozvody ústredného kúrenia na prízemí budovy. Žilinský samosprávny kraj musel prijať opatrenia na riešenie havarijného stavu, čo sa dotklo i otváracích hodín inštitúcie.

rekonštrukcia rozvodov ústredného kúrenia

Museli sme pristúpiť ku rekonštrukcii rozvodov ústredného kúrenia a výmene radiátorov. Zároveň sa vyreguluje vetva kúrenia na prízemí. Týmto sa odstráni havarijný stav a odstránia riziká prípadných opätovných porúch na kúrení,“ vysvetlil predseda ŽSK Juraj Blanár.

rekonštrukcia rozvodov ústredného kúrenia

 

Rekonštrukciu knižnice zabrzdilo zrušené verejné obstarávanie

Zároveň uviedol, že celkové riešenie situácie s vykurovaním má vyriešiť až europrojekt celkovej rekonštrukcie a zateplenia budovy Kysuckej knižnice v Čadci, ktorá by sa mala začať realizovať v druhom štvrťroku 2012. „Momentálne však čakáme, kedy vydá Riadiaci orgán v Bratislave stanovisko ku opätovne realizovanému verejnému obstarávaniu, ktoré sme nedávno zaslali na kontrolu. Už raz nám bolo verejné obstarávanie zrušené, čo sme považujúc za protiprávny krok napadli na súde. Cítime záväzky voči svojim čitateľom a návštevníkom a mrzí nás, že nemôžeme konečne realizovať to, čo Kysucká knižnica potrebuje ako soľ. Generálnu opravu zateplením, výmenou okien, výmenou elektroinštalácií a vzduchotechniky, odstránením bariér, opravou omietok a dlažby či modernizáciou vybavenia,“ uzavrel Juraj Blanár. Náklady na opravu ústredného kúrenia predstavujú 15 000 eur.
Kysucká knižnica je jednou z piatich knižníc v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, informoval hovorca ŽSK Peter Kubica.

Kysucká knižnica v Čadci prejde rekonštrukciou za 1,3 mil. eur


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 16.03.2012