Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

ČADCA: Zamestnanosť zvýši podľa kandidátov na primátora príchod investorov

Čadca 24. novembra (TASR) - Mestu Čadca stále chýbajú pracovné miesta po dvoch zaniknutých strategických podnikoch, ktoré zamestnávali okolo 7000 ľudí. Podľa primátora Čadce Jozefa Vražela, ktorý opätovne kandiduje na tento post ako nezávislý, bol zánik podnikov pre región katastrofou, pretože išlo o hnacie motory z hľadiska obživy celých Kysúc. „Snaha vytvoriť priemyselný park tu bola aj za bývalého vedenia, bohužiaľ, skončilo to tak, ako skončilo. Nám sa podarilo do vlastníctva mesta opätovne získať zhruba 190.000 metrov štvorcových a v súčasnom období sa v priemyselnom parku nachádzajú tri menšie spoločnosti, ktoré sú v štádiu vybavovania agendy či stavebných povolení. V priemyselnej zóne bude sídliť aj príspevková organizácia mesta Čadca Mestský podnik služieb, ktorá rozšírila svoje činnosti, čím sa vytvoril priestor aj pre nové pracovné príležitosti. Zo strany miestnej samosprávy je možnosť poskytnúť potenciálnym investorom, ktorí by tu vytvorili pracovné miesta, aj mestské výhody,“ uviedol Vražel.

Vytvorené: 24.11.2010 | čítať celý článok

Video : Slota stiahol Belousovovú z kandidátky

Video : Slota stiahol Belousovovú z kandidátky

Čadca 24.11.2010 - Predmetom zasadnutia miestnej volebnej komisie dňa 23.11.2010 v Čadci bolo okrem iného aj vylúčenie Anny Belousovovej z kandidátnej listiny SNS na poslankyňu mestského zastupiteľstva v Čadci. Z kandidátky ju stiahol predseda strany SNS Ján Slota. Anna Belousovová zvolala dnes aj tlačovú besedu k danej téme. Miestna volebná komisia vylúčila na žiadosť strany SMER - SD dvoch ďalších kandidátov na poslancov MZ : Mgr. Pavol Pánis a Mgr. Viliam Kocúrek. Svoju kandidatúru na primátora mesta Čadca stiahol aj Mgr. Michal Trúchlik.

Vytvorené: 23.11.2010 | čítať celý článok | Čitateľov: 8424

Video : Anna Belousovová: Kandidáti na primátora neboli zámerne prítomní pri hlasovaní o podaní žaloby

Video : Anna Belousovová: Kandidáti na primátora neboli zámerne prítomní pri hlasovaní o podaní žaloby

Čadca 20.11.2010 - Bod programu mestského zastupiteľstva zo dňa 19.11.2010 „Správa hlavného kontrolóra k uzneseniu MZ zo dňa 01.10.2010“ vyvolal rozsiahlu diskusiu prítomných poslancov. Predmetom rokovania prítomných poslancov bol návrh hlavného kontrolóra mesta Čadca, ktorý navrhol MZ podať žalobu na spoločnosť BYTY Čadca, s.r.o. za nesplnenie povinnosti, ktorá im ako správcovi mestských bytov vyplývala z ustanovení § 8 zákona č.182/1996, podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre porušovanie povinností, vyplývajúcich z ustanovení §8,8a a 8b pri správe bytov, ktoré mal správca spravovať podľa zákona č.182/1993 im Z.z. a podať trestné oznámenie pre porušenie povinnosti pri správe cudzieho majetku vyplývajúceho zo zmluvy a správe zo dňa 01.07.2002.

Vytvorené: 23.11.2010 | čítať celý článok | Čitateľov: 2698

Video: Primátora Čadce zámerne nevpustili do televízie

Video: Primátora Čadce zámerne nevpustili do televízie

Čadca 22.11.2010 - Primátor mesta Čadca Jozef Vražel prijal pozvanie do živého vysielania Kysuckej televízie KTV od Ing. Mariána Franeka (majiteľa uvedenej TV). Primátor spolu so svojím zástupcom Mariánom Fúrikom prišli pol hodinu pred reláciou pred budovu KTV a čakali ich len zamknuté dvere. Nepomohlo ani vyklopávanie, ani volanie, mobily zamestnancov boli buď hluché alebo vypnuté a z rozsvietených okien vysielania len netrpezlivo vykukovali postavy.

Vytvorené: 22.11.2010 | čítať celý článok | Čitateľov: 5738

Podanie trestného oznámenia na BYTY Čadca, s.r.o. odignorovalo 14 poslancov

Podanie trestného oznámenia na BYTY Čadca, s.r.o. odignorovalo 14 poslancov

Čadca 16.11.2010: V piatok sa malo konať zasadnutie MZ v Čadci s nasledovným predmetom rokovania:

  • Ústna správa o prerušení vysielania mestskej televízie VAŠA TV zo strany OSBD
  • Správa hlavného kontrolóra k uzneseniu MZ č. 83/2010 zo dňa 01.10. 2010
  • Zverenie majetku mesta do správy príspevkovej organizácie DOMBYT Čadca - bytový dom C1/A2
Vytvorené: 16.11.2010 | čítať celý článok

Dedičstvo, alebo ku..., hoši - Sľuby, sľuby, sľuby

Dedičstvo, alebo ku..., hoši - Sľuby, sľuby, sľuby

Reakcia na článok v Kysuciach č. 45 z 10.11. 2010 : Vždy sa akosi potmehúdsky teším na obdobie pred akýmikoľvek voľbami. To sa v novinách objaví všelijaké „dobré a zaujímavé“ čítanie, ktoré vyvoláva v človeku zmiešané pocity. Aj veselosť nad vynaliezavosťou kandidátov, nad ich vtipnosťou, potešenie nad dobrými nápadmi, ale aj zdesenie nad tým, čo dokážu niektoré „múdre“ hlavy vymyslieť, keď si normálny človek povie - preboha, len to nie! Čaro demokracie je aj v tom, že absolútne nepredpisuje vzdelanie, skúsenosti, jednoducho poslancom či starostom môže byť hocikto, kto má občiansky preukaz, 21 rokov a štátne občianstvo.

Vytvorené: 15.11.2010 | čítať celý článok

Výzva poslancov mestského zastupiteľstva v Čadci k občanom

Výzva poslancov mestského zastupiteľstva v Čadci k občanom

Vážení občania,
My, dolu podpísaní poslanci Mestského zastupiteľstva v Čadci sa na Vás obraciame s prosbou, aby Ste v nastávajúcich voľbách na primátora mesta Čadca podporili súčasného primátora Jozefa Vražela. Dôvodov máme na to viac, no tým najhlavnejším je jeho doterajšie štvorročné účinkovanie vo funkcii. Odpočet a výsledky plnenia jeho volebného programu, jeho aktivít a pracovného nasadenia prinášajú pravidelne periodiká. Kto je objektívny, kto objektívne sleduje dianie v našom meste v poslednom volebnom období a kto si ešte aspoň trochu pamätá, ako to bolo v uplynulých dobách, ten musí súhlasiť, že mesto Čadca prežíva pod vedením primátora Jozefa Vražela výnimočné obdobie.

Vytvorené: 13.11.2010 | čítať celý článok

Anna Belousovová prišla o stranícku funkciu v Čadci

Anna Belousovová prišla o stranícku funkciu v Čadci

Čadca 11.11.2010 (SITA) - Anna Belousovová prišla o stranícku funkciu. Po tom, čo neuspela v kandidatúre na sneme SNS na predsedníčku strany, ju predsedníctvo SNS odvolalo z pozície okresnej predsedníčky v Čadci. Na jej miesto zvolilo Františka Kolembusa.

Vytvorené: 11.11.2010 | čítať celý článok