Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Podanie trestného oznámenia na BYTY Čadca, s.r.o. odignorovalo 14 poslancov

Podanie trestného oznámenia na BYTY Čadca, s.r.o. odignorovalo 14 poslancov

Čadca 16.11.2010: V piatok sa malo konať zasadnutie MZ v Čadci s nasledovným predmetom rokovania:

  • Ústna správa o prerušení vysielania mestskej televízie VAŠA TV zo strany OSBD
  • Správa hlavného kontrolóra k uzneseniu MZ č. 83/2010 zo dňa 01.10. 2010
  • Zverenie majetku mesta do správy príspevkovej organizácie DOMBYT Čadca - bytový dom C1/A2

Mestské zastupiteľstvo (MZ) v Čadci aj napriek závažnej problematike, ktorá mala byť predmetom rokovania nebolo uznášania schopné. Z dvadsiatich piatich poslancov sa mimoriadneho zasadnutia MZ zúčastnilo len 11. Zvyšných 14 poslancov sa ho z rôznych príčin nezúčastnilo. Svojim konaním znemožnili rozhodnúť o návrhu hlavného kontrolóra

  • podať žalobu na spoločnosť BYTY Čadca, s.r.o. za nesplnenie povinnosti, ktorá im ako správcovi mestských bytov vyplývala z ustanovení § 8 zákona č.182/1996
  • podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre porušovanie povinností, vyplývajúcich z ustanovení §8,8a a 8b pri správe bytov, ktoré mal správca spravovať podľa zákona č.182/1993 im Z.z.
  • podať trestné oznámenie pre porušenie povinnosti pri správe cudzieho majetku vyplývajúceho zo zmluvy a správe zo dňa 01.07.2002.

Neúčasť poslancov odsúdilo viacero prítomných poslancov. „Keď sa majú riešiť problémy našich občanov, tak tu poslanci chýbajú. Nechcú snáď, aby sa na správcovskú spoločnosť BYTY Čadca s.r.o. podalo trestné oznámenie? Chcú, aby boli obyvatelia mesta aj naďalej rukojemníkmi spoločnosti BYTY Čadca, s.r.o.?“, uviedla poslankyňa Anna Belousová.

Poslanci, ktorí z rôznych ôvodov ospravedlnili svoju účasť na dôležitom rokovaní MZ : (J.Beleš, F.Prívara, M.Gura, P.Holeštiak, J.Klučka, D.Jašurková, J.Kožák, M.Klimek, P.Glasnák, A.Korduliaková, J.Kanaba, J.Velička, S.Drexler, V.Hruška)

Správa o prerušení vysielania mestskej televízie VAŠA TV

(Uvedenej problematike sme sa už venovali v článku : Oznam obyvateľom mesta o prerušení vysielania mestskej televízie VAŠA TV na sídlisku Žarec v Čadci.)
Predmetom rokovania zastupiteľstva mala byť aj správa o prerušení vysielania mestskej televízie VAŠA TV zo strany OSBD Čadca a zverenie majetku mesta (34 nájomných bytov v novom bytovom dome C1/A2) do správy príspevkovej organizácie DOMBYT Čadca.

Ako uviedol primátor mesta, dôvodom prerušenia šírenia televízneho signálu VAŠA TV na sídlisku Kyčerka a Žarec bolo vypovedanie Zmluvy o retransmisii programovej služby VAŠA TV zo strany OSBD Čadca. Osem dní po prerušení vysielania mestskej televízie predložila menovaná spoločnosť nový návrh zmluvy, ktorý je však podľa jeho slov z hľadiska podmienok protiústavný. „Predložený návrh zmluvy obsahoval veľmi tvrdé podmienky a sankcie, ktoré zabraňovali akémukoľvek technickému rozvoju a budovaniu rozvodov na šírenie televízie a internetu mimo rozvodov OSBD Čadca“.
Nesúhlas s prerušením vysielania mestskej televízie vyjadrilo 1250 obyvateľov mesta, ktorí podpísali petíciu za okamžité obnovenie vysielania mestskej televízie VAŠA TV na sídlisku III., Kyčerka a Žarec v Čadci zo strany OSBD Čadca.

V prípade, že OSBD Čadca neumožní spoločnosti DECORA s.r.o. šírenie televízneho signálu mestskej televízie VAŠA TV vo svojich káblových rozvodoch, mesto je rozhodnuté zabezpečiť šírenie televízneho signálu prostredníctvom zariadení na jednotlivých panelákových domoch, tak aby mohli obyvatelia mesta bez využitia káblovej sústavy OSBD bezplatne sledovať nielen mestskú televíziu ale aj ďalších sedem televíznych programov(STV 1, STV 2, STV 3, MARKÍZA, JOJ, JOJ PLUS, TA3).

V súvislosti s ďalším bodom programu zasadnutia zastupiteľstva Zverenie majetku mesta (34 nájomných bytov v novom bytovom dome C1/A2) do správy príspevkovej organizácie DOMBYT Čadca primátor mesta zdôraznil, že neúčasť poslancov na mestskom zastupiteľstve znemožnila a skomplikovala proces odovzdania bytov do užívania vybraným žiadateľom o byt.
Z dôvodu závažnosti bodov programu mimoriadneho zastupiteľstva zvolal primátor mesta Čadca Jozef Vražel v zmysle zákona č.369/1990 zasadnutie MZ na 19. novembra 2010 o 10.00 hod.

Silvia Kajanková

Mesto Čadca bolo v spore so spoločnosťou BYTY Čadca s.r.o. už niekoľkokrát :

Vyjadrenie Mesta Čadca k vzniknutej situácii s vykurovaním sídliska Kyčerka

Na Mestskej rade v Čadci aj o problémoch s dodávkami tepla

Viac ako 150 000 Sk použili BYTY Čadca s.r.o. v rozpore so zmluvou. Mestská rada v Čadci riešila kontrolu hospodárenia tejto spoločnosti

Oznam obyvateľom mesta o prerušení vysielania mestskej televízie VAŠA TV na sídlisku Žarec v Čadci

V Čadci riešili drahé teplo, nájomné i ťahajúci sa súdny spor

52 rodín v Čadci ostalo bez pitnej vody, pomocnú ruku im podal primátor

Zastupiteľstvo v Čadci má podozrenie zo spáchania trestného činu. Na rokovaní opäť kauza spol. BYTY Čadca s.r.o.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 16.11.2010